Κορυφαία Αειφόρα Καταλύματα

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΕΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Ένας τύπος μονάδων φιλοξενίας που λειτουργεί με μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινότητα. Έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί ενέργεια και νερό, να μειώνει τα απόβλητα, να προωθεί τη βιοποικιλότητα και να χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Αυτά τα καταλύματα έχουν στόχο να προσφέρουν στους επισκέπτες μια υπεύθυνη, φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία φιλοξενίας που προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση και την κοινωνική ευθύνη.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΙΑ

Κάθε τύπος καταλύματος ή κατοικίας που έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με τρόπο που ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, παρέχοντας παράλληλα υψηλό επίπεδο άνεσης και ευκολίας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ξενώνες, bed and breakfast δωμάτια, ιδιωτικές κατοικίες προς ενοικίαση και άλλους τύπους καταλυμάτων.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΒΙΛΑ

Ένα αυτόνομο κτίριο, συχνά με δικό του υπαίθριο χώρο. Οι βίλες είναι συνήθως μεγαλύτερες και πιο πολυτελείς από άλλους τύπους βιώσιμων καταλυμάτων και μπορεί να σχεδιαστούν για να ενσωματώνουν χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως ηλιακή ενέργεια, συλλογή βρόχινου νερού και συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Ένα βιώσιμο συγκρότημα είναι μια μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη που περιλαμβάνει συνήθως πολλά κτίρια ή μονάδες, όπως ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, ένα θέρετρο ή μια κοινότητα οικολογικών κατοικιών. Αυτά τα συγκροτήματα μπορεί να έχουν μια ποικιλία βιώσιμων χαρακτηριστικών και ανέσεων, όπως πράσινες στέγες, κοινοτικούς κήπους ή συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Ένας τύπος καταλύματος που συνήθως έχει σχεδιαστεί για μακροχρόνιες διαμονές και μπορεί να περιλαμβάνει ανέσεις όπως κουζίνα ή εγκαταστάσεις πλυντηρίων.